Иницијални тест

Почела је школа, иницијални тестови су спремни и, што се ове теме тиче, усудићу се да констатујем да је цар го! Најискреније мислим да иницијално тестирање, које смо у обавези да спроведемо на почетку школске године (свако из свог предмета), не представља ништа друго до млаћење празне сламе. И сви то знамо. Истини за вољу, требало би га укинути јер не служи ничему. Само се замајавамо…и ми, и ђаци. Волела бих да ме неко убеди у супротно…

Дакле, пре неколико година нам рекоше како је то одличан начин да проверимо у којој мери су деца усвојила градиво из претходне школске године. „На основу резултата са иницијалног теста, Ви, колеге, знаћете одакле да кренете са градивом у новој школској години, које су слабе тачке, где су рупе у знању ваших ученика“, објаснише нам људи којима је посао да те ствари измишљају. Лепо је звучало у теорији.

А како је у пракси, прочитајте на Школском потралу.

3 thoughts on “Иницијални тест”

  1. Ja prvi nisam, niti ću davati inicijalne testove. Za mene je to gubljenje vremena i glupo i sve mogu usmeno u razgovoru sa učenicima da vidim koliko znaju i kako uče i kako razmišljaju…

  2. Тај тест би требао да траје данима. И на крају сваком од 35 ђака треба посветити пуну пажњу како би му рупе у мозгу биле попуњене. Дебилизам до краја. Ако напоменем да сам се изразио изузетно благо, онда можеш да замислиш шта мислим о њиховим „генијалним“ измишљотинама.

    Једноставно речено желе да докрајче ово уништено школство, максимално малтретирајући просветне раднике и ђаке, како би на крају сви радили у Икеи за 200 евра.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.