Време је!

Лето полако пролази, распуст траје још две недеље и време је да се размишља о почетку нове школске године. Шта нам је чинити?
Сетите се како спортисти пред неко такмичење или важне мечеве одлазе на припреме. Почињу интензивније да вежбају, тренирају, мењају режим исхране уколико је потребно, све више и више се фокусирају на предстојеће мечеве. Зашто? Да би били физички и психички што боље припремљени за оно што им предстоји; да би били спретнији, уигранији, издржљивији… Нико не излази на важан меч или на такмичење неприпремљен. Могао би, наравно, али би у исто време ризиковао да се повреди или оствари лош резултат. А лоше резултате нико не жели – ни ми у школама, ни спортисти на теренима.
Дакле, време је! Након два месеца распуста, десетак до петнаест дана пред почетак наставе је право време да дете полако почнете да привикавате на „радни“ ритам…

Како да то учините, прочитајте на Школском порталу. 🙂

4 thoughts on “Време је!”

  1. Ма иди бегај! Тако су мене припремали један цео распуст па сам морао да прочитам књигу „Како се калио челик“. Не само да ми је пропао летњи распуст него ми та књига није ни била у лектири наредне године. Бедак.

    1. Ух, баш бедак, Ацо! Ем погрешна књига, ем погрешно време… Нико није рекао да цео распуст треба провести читајући књиге. Мада, ко воли – нек изволи, не браним… 😉

      1. Велики бедак. А плус, имао сам несимпатичну наставницу тако да нисам волео српски. Тја.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.